Remittera till Kungstanden för specialiserad tandvård inom endodonti, käkkirurgi, ortodonti och avancerad röntgenteknik. Kontakta oss för skräddarsydda lösningar för dina patienters behov.

Kungstanden är remissinstans för olika typer av nisch- och specialisttandvård. Om du är i behov av lite mer avancerade behandlingar kan du som patient själv välja vilken vårdgivare din remiss ska skickas till. På Kungstanden erbjuder vi nisch- och specialisttandvård inom endodonti, käkkirurgi, ortodonti samt OPG- och CBCT-röntgen.

Det mest fördelaktiga är om din tandläkare skickar en formell remiss till oss.

Om du inte har en behandlande tandläkare men är i behov av specialisttandvård är du givetvis välkommen att boka tid för konsultation.

SKICKA REMISS TILL OSS

Är du tandläkare och vill skicka remiss till oss är du varmt välkommen att kontakta oss på info@kungstanden.se eller kontakta vår klinik på
08 – 20 64 64.
Du kan också skicka din remiss digitalt via Muntra eller per post.

Om Oss Amir

Spec. Käkkirurgi Amir Al-Adili

Inom området för käkkirurgiska ingrepp, såsom implantat, komplicerade extraktioner och andra avancerade oralkirurgiska procedurer, är Kungstanden stolta över att kunna erbjuda Amir Al-Adili, specialist inom käkkirurgi.

Amir tjänstgör huvudsakligen vid Mälarsjukhuset, men det är möjligt att boka in honom även på Kungstanden.

Vid våra implantatbehandlingar använder vi högkvalitativa produkter från DentsplySirona Astra Tech Implant EV, Zimmer-Biomet och Straumann för att säkerställa optimala resultat och patientens välbefinnande.

Om Oss Jonas

Spec. Endodonti Jonas Wester

För rotbehandlingar erbjuder vi expertis genom övertandläkaren och specialist i endodonti, Jonas Wester

Vi använder det senaste och mest avancerade mikroskopet från Carl-Zeiss, Extaro 300, i kombination med det maskinella renssystemet WaveOne Gold för att säkerställa en så optimal behandlingsresultat som möjligt.

Genom att använda flytande guttapercha och Kerr’s elements free system är ingen rotkanal för komplicerad för vår expertis.

Vid retrograd rotbehandling garanterar vi precision genom användning av Mectron Piezosurgery Touch och Biodentine för apikal kirurgi.

Vi strävar efter att leverera rotbehandlingar av högsta kvalitet med hjälp av toppmodern teknologi och specialiserad kompetens.

Kungstanden

Nisch Ortodonti/Invisalign Martin Lüppert

Vid tandreglering erbjuder vi den erfarna tandläkaren Martin Lüppert, som specialiserat sig på Invisalign sedan 2013.

Med omfattande erfarenhet och engagemang är Martin Lüppert inte bara en praktiserande tandläkare utan även en föreläsare och kursgivare för Invisalign.

Varför ska jag som remitterande tandläkare rekommendera Invisalign som tandreglering för min patient?

  • Diskretion: Invisalign är nästan osynligt, vilket innebär att vi rätar ut tänder utan att man behöver bära synliga metallbrackets. Det är särskilt fördelaktigt om patienten vill ha en diskret behandling.
  • Bevarar patientens utseende: Eftersom Invisalign är avtagbart, kan patienten njuta av sina favoritlivsmedel utan begränsningar. Det gör också tandborstning och tandtrådande enklare jämfört med traditionella tandställningar.
  • Komfort: Invisaligns skräddarsydda skenor är tillverkade för att passa patientens tänder bekvämt. De är mjuka och orsakar inte irritation eller skav, vilket gör dem mycket mer bekväma än traditionella tandställningar.
  • Effektivitet: Med den senaste teknologin skapar Invisalign och Martin Lüppert en detaljerad och exakt plan för att räta ut tänderna. Patienten får också möjlighet att se en virtuell representation av hur sina tänder kommer att se ut efter behandlingen.
  • Tidsbesparing: Invisalign-behandlingar kan ofta slutföras på kortare tid än traditionella tandställningar, beroende på patientens individuella fall.
  • Regelbundna framstegskontroller: Patienten kommer att ha regelbundna bokade tider hos oss för att säkerställa att behandlingen går som planerat och för att göra eventuella nödvändiga justeringar.

Vi och Invisalign erbjuder därmed en modern, bekväm och diskret väg till ett vackert leende.

Om din patient uppskattar flexibilitet och vill ha en tandreglering som är näst intill osynlig, kan Invisalign vara det perfekta alternativet.

remiterra kungstanden

OPG/CBCT

Både OPG- och CBCT-röntgen spelar avgörande roller inom modern tandvård, där OPG används som en rutinmässig bildteknik för allmänna tandundersökningar och CBCT används för mer specialiserade och komplexa diagnostiska och behandlingsplaneringssyften.

  • OPG är en panoramisk röntgenbild som ger en bred och detaljerad vy över över- och underkäken, tänder och omgivande strukturer i en enda bild.
 
  • CBCT är en mer avancerad bildteknik som använder en konformad röntgenstråle för att skapa detaljerade tredimensionella bilder av den orala och maxillofaciala regionen. CBCT används för mer komplex diagnostik och behandlingsplaneringssituationer, såsom placering av tandimplantat, oral kirurgi, endodontiska procedurer och utvärdering av ansiktstrauma.