fbpx

VÄLKOMMEN!

Remittera

Kungstanden är remissinstans för olika typer av specialisttandvård. Om du är i behov av lite mer avancerade behandlingar kan du som patient själv välja vilken vårdgivare din remiss ska skickas till. På Kungstanden erbjuder vi specialisttandvård inom endodonti, käkkirurgi och ortodonti.

Det mest fördelaktiga är om din tandläkare skickar en formell remiss till oss. Om du inte har en behandlande tandläkare men är i behov av specialisttandvård är du givetvis välkommen att boka tid för konsultation.


Vid rotbehandlingar erbjuds expertkompetens genom övertandläkare och specialist i endodonti Jonas Wester. Då behandlingen utförs med hjälp av det senaste och mest moderna mikroskop av Carl-Zeiss, Extaro 300 ihop med maskinella renssystemet WaveOne Gold säkerställer vi ett så optimalt resultat som möjligt. Med flytande guttapercha och Kerr’s elements free system är ingen rotkanal för avancerad. Vid retrograd rotbehandling behandlas ni med precision av Mectron Piezosurgery Touch och Biodentine (apikal kirurgi).


Vid käkkirurgiska ingrepp såsom implantat, komplicerade extraktioner och andra avancerade oralkirurgiska ingrepp har Kungstanden Amir Al-Adili specialist i käkkirurgi. Amir tjänstgör huvudsakligen på Mälarsjukhuset, men går att boka in även på Kungstanden. Vid implantatbehandlingar använder vi oss framför allt av DentsplySirona Astra Tech Implant EV, Zimmer-Biomet och Straumann.

Skicka remiss till oss

Är du tandläkare och vill skicka remiss till oss är du varmt välkommen att kontakta oss på info@kungstanden.se eller kontakta vår klinik på 08 – 20 64 64.